Webshop » Bakmixen » Amandelmeel

Amandelmeel

Amandelmeel

€ 14,00 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Een vetarme biologische amandelmeel is geschikt voor mensen die:
- Om verschillende redenen geen tarwemeel willen en kunnen eten en een goed en gezond alternatief zoeken.
- Koolhydraatarm willen eten.
- Suikerarm willen of moeten eten.

- Het meel is rijk aan eiwitten.
- Het is low carb
- Glutenvrij
- Rijk aan vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten
- Amandelmeel is een vetarm.
- Het bestaat uit fijn gemalen amandelen, waarbij het vetgehalte 80% minder is door koude persing.
- Amandelmeel is zeer veelzijdig en kan gebruikt worden om te bakken en te koken.
- Bij amandelmeel stijgt de bloedsuikerspiegel langzaam, waardoor het ook geschikt is voor diabetici.
- Tevens zorgt voedsel met een lage GI (glycemische Index) voor meer energie en een goed gevoel.
- Het helpt om gemakkelijker op gewicht te blijven.

Bakken met Amandelmeel:
Alle meel kan vervangen worden door amandelmeel.
Aangezien dit een natuurlijk product is kan de kleur van tijd tot tijd iets afwijken.
Amandelmeel gedraagt zich wel een beetje anders dan normaal meel omdat het geen gluten bevat.
Gluten zorgen ervoor dat het gist ofwel het deeg kan rijzen. Dit omdat gluten een netwerk van kleine muren hebben die gas- en waterdamp in het deeg vast houden. Gluten fungeren ook als een bindmiddel en maken het deeg makkelijk om mee te werken. Als u een product met gist wilt bakken zoals bijvoorbeeld broodjes kunt u 10-20% van de tarwemeel vervangen door amandelmeel. U moet dan wel de hoeveelheid vochtige ingrediënten laten stijgen met ongeveer 5-10%.
Alle recepten zonder gist zijn dus heel geschikt voor amandelmeel. U kunt tot 100% van het meel vervangen door amandelmeel maar omdat amandelmeel zo vezelrijk is absorbeert het meer vocht, tot twee keer zo veel als andere soorten meel. U dient de hoeveelheid amandelmeel te reduceren met 50-60% of de hoeveelheid vloeistof in het recept verdubbelen. Wees u ervan bewust dat producten met 100% amandelmeel minder goed binden als gewoon meel.

amandelmeel

GEBRUIKSAANWIJZING: Gebruik amandelmeel bij het bakken en koken voor het voedsel gezonder en voedzamer te maken.

INGREDIËNTEN: Biologische amandelen, vetarme (koud geperst) en gemalen.

ALLERGENEN: Amandel (noten)

Gerelateerde producten


Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.